علیرضا
هنر رقص در دورههای گوناگون رواج داشته و موضوع بررسیهای علمی بوده است، ولی ارتباط سامان یافته بین این بررسیها وجود ندارد. محور بررسیهای نوین، رقص در تمدنهای باستانی مانند یونان، مصر و هند است و به رقص در دوره اسلامی و آثار علمی این دوره، کمتوجهی شده است. شاهد این مدّعا، کم اطلاعی رقصپژوهان معاصر از منابع دست اول اسلامی مانند «اغانی» اصفهانی است. این ناآگاهی، بین پژوهشهای اسلامی و غیر اسلامی گسست ایجاد کرده است. اولین فرهنگی که جامعه خود را با رقص و موسیقی درآمیخت، مصر باستان بود. در مهمانیها و جشنها خوانندگان و رقصندهها، همنوا با صدای ابزار موسیقی، برنامه اجرا میکردند. در نقاشیهای مقابر فراعنه و معابد، رقصندههای زن همراه با گروه نوازندگان دیده میشوند و یا خودشان قاشقک میزنند تا ریتم را حفظ کنند.
همچنین در مصر باستان، زنان رقصهای آیینی را انجام میدادند و پرستش ایزدبانوان نیز همراه با رقص بوده که بیشتر از سوی زنان انجام می شده است. ایزدبانو(به عربی: إلهة)، به خدایان زنانهای گفته میشود که پرستش آنها در میان جوامع معتقد به ادیان چندخدایی کهن رواج داشتهاست. «ایزیس، حاثور، موت و نفتیس» ایزدبانوان مشهور مصر باستان بوده اند. به باور “کارولین گریو براون” نقش زنان در مذهب [مصر باستان] اغلب این بوده که موسیقی و رقص را برای مراسم مذهبی تامین کنند. مناجاتها با همراهی سازهای موسیقایی و رقص خوانده میشد. فرهنگ رقص برای خدایان از مصر به جزایر مدیترانه و تمدن یونان رسید. البته رقص¬های معابد بت پرستان مصر به صورت نیمه عریان بوده است، هرچند برهنگی در چنین رقصهایی به معنای جنسی بودن آن نیست اما “اسکولار ماری پارسونز” رقص برهنه زنان مصری را جنسی میانگارد، هرچند آنان انگیزه ابراز رفتار جنسی نداشتهاند.
درسهایی از مبارزه موسی با فرعون برای نجات بنی اسرائیل
۱.برای گرفتار کردن فوعون، عذاب های پی در پی بر فرعونیان فرو آورد تا فرصت اذیت کردن بنی اسرائیل را نداشته باشند.
۲.نابودی فرعون و هامان برای نجات بنی اسرائیل کافی نبود و باید لشکر چند صد هزار نفری مصر هم نابود می شد. برای همین موسی کاری کرد که لشکر مصر به همراه فرعون و هامان، بنی اسرائیل را تا کنار دریا تعقیب کرده و همگی یکجا نابود شدند و تا چهل سال بنی اسرائیل در صحرای سینا در امنیت بودند.
۳. پس از نابودی فرعون و لشکرش، زنان بر مصر حکومت کردند و هر چه فرهنگ مردانه و زن ستیزی بود نابود کردند.
امروزه هم برای امنیت خاورمیانه، نابودی فرعون و هامان کافی نیست، بلکه لشکر آن را باید در کویر (دشت سوزان) لوت نابود کرد و پس از آن زنان را به حکومت رساند تا ریشه گروهکهای شبه نظامی در کشورهای اسلامی خشکیده شده و فرهنگ زن ستیزی و هنر ستیزی نیز نابود گردد.