عضو کمسیون بهداشت و درمان در مجلس هشتم رژیم اعلام کرد که بودجه یک میلیارد دلاری اختصاص داده شده به سازمان محیط زیست برای مبارزه با ریزگردها نه تنها تاکنون نتیجه ای نداشته است بلکه هیچ گزارشی در مورد چگونگی هزینه شدن این مبلغ و این که این بودجه صرف چه اعمالی شده و به جیب چه کسانی رفته است، داده نشد. محسنی بند پی طی مطلبی که در سایت همشهری انتشار داد از بی برنامه گی دولت و حیف و میل بودجه های نجومی در مورد امور زیست محیطی پرده برداشت و دلایل وجود ریزگردها به عنوان یکی از خطرناکترین آلاینده های کنونی درایران را داخلی دانست. لازم به ذکر است که مقامات رژیم در گذشته برای رفع و رجوع مسئولیت خود در تخریب محیط زیست و ایجاد ریزگردها، آنرا به جنگ ایران و عراق و رژیم صدام حسین نسبت داده بودند که با خشک کردن باطلاقهای مرزی در بوجود آمدن و افزایش ریزگردها موثر بوده است. تحقیقات کارشناسان زیست محیطی روشن ساخته است که اصلی ترین عامل بوجود آمدن ریزگردها از بین رفتن مناطق کشاورزی در اطراف تهران و سایر شهرهای بزرگ بوده است. محسنی بند پی می نویسد: ” در مجلس هشتم رقمی قریب به یک میلیارد دلار تنها برای مبارزه با ریزگردها به سازمان محیطزیست اختصاص یافت ولی این سازمان بهعنوان یکی از معاونتهای ریاستجمهوری هیچ گزارشی پیرامون چگونگی هزینه و فعالیتهایش ارائه نکرد.” در زیر متن کامل منتشر شده در همشهری مورخ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ را مشاهده می کنید:
محسنیبندپی هشدار داد
حضور ایران بین ۱۰ کشور تخریبکننده محیطزیست
انوشیروان محسنیبندپی در گفتوگو با خانه ملت، با انتقاد از افت شدید استانداردهای زیستمحیطی در کشور، توضیح داد: متأسفانه شاخصههای استاندارد زیستمحیطی بهدلیل افزایش آلودگی هوا ناشی از سوخت، آلودگی آبهای زیرزمینی، افزایش آلایندههای صوتی و پدیده ریزگردها با افت محسوسی مواجه شده است.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس هشتم، در پاسخ به این مسئله که منشأ ریزگردها داخلی است یا خارجی، تصریح کرد: واقعیت این است که تنها بخش محدودی از این مشکل به کشورهای همسایهای مثل عربستان و عراق مربوط میشود چرا که در داخل کشور بسترهای زیادی برای وجود این پدیده مخرب بهشدت فراهم شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس هشتم، منشأ داخلی ریزگردها را منابع آبی خشک شده خواند و ادامه داد: وقتی منابع آبی به مرور زمان و بهدلیل بیتوجهی خشک میشوند، در اثر وزش باد، گرد و خاک آن منطقه به هوا متصاعد میشود که بهاصطلاح به آن ریزگرد میگویند. در ایران نیز ۲میلیون هکتار منبع آبی وجود دارد که حدود ۶۰ درصد آن یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن خشک و مستعد تولید ریزگرد شده است.
ریزگردهای سرطانزا
محسنیبندپی افزود: ریزگردها تا عمق ریه انسان نفوذ میکنند و در درازمدت به راحتی مشکلات تنفسی و حتی سرطانی را بهوجود میآورند. نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس هشتم تصریح کرد: ریزگردها در چند سال اخیر مشکلات زیادی ازجمله تعطیلیهای پیدرپی و افزایش مراجعات درمانی را موجب شدهاند که هر دوی این مسائل هزینههای زیادی را برکشور تحمیل کردهاند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، با انتقاد از عملکرد سازمان حفاظت محیطزیست در کنترل ریزگردها، ادامه داد: این سازمان متأسفانه هیچ برنامه جامعی برای مقابله با خشک شدن منابع آبی بهعنوان منابع تولیدکننده ریزگرد و همچنین جنگلها نداشته و نتوانسته از بودجههای اختصاصیافته بهطور کارآمد استفاده کند.
محسنیبندپی افزود: در مجلس هشتم رقمی قریب به یک میلیارد دلار تنها برای مبارزه با ریزگردها به سازمان محیطزیست اختصاص یافت ولی این سازمان بهعنوان یکی از معاونتهای ریاستجمهوری هیچ گزارشی پیرامون چگونگی هزینه و فعالیتهایش ارائه نکرد. وی ادامه داد: در دولت هشتم اگرچه اولویتهای هفتگانهای برای حفظ محیطزیست اختصاص یافت و گامهای ارزندهای برداشته شد ولی همه این برنامهریزیها از سال ۸۴ یعنی دولت نهم به بعد ناکام ماند.
سخنگوی فراکسیون محیطزیست مجلس هشتم گفت: شاخصهای زیستمحیطی نشان میدهد که ایران در ردیف ۱۰ کشور آخر حفظ و سلامت محیطزیست قرار دارد، از اینرو مسئولان باید هرچه زودتر برای حل و رفع این مشکلات فکری بکنند.